19. Päev

Eilne mõte täna kontorisse minna kadus täna hommikul, kuna leidsin hea juhendi mida saan järgida AWX veebiliideses playbookide käivitamiseks (https://medium.com/ankercloud-engineering/run-ansible-playbook-using-awx-gui-416a3696a891). Tekkisid probleemid SSH private keyga Credentiali loomises AWX liideses, kuna ma olin AWX masina jaoks valinud SSH keypairi .ppk vormindusega.













Ma tegin "clientserveris" SSH võtme kasutades järgmist käsku "ssh-keygen":











Seejärel kopeerisin privaatvõtme sisu AWX-i:








Seejärel hakkasin valmistama esitlust, mida pean teisipäeval (7/5) esitlema kliendile, kelleks on Pescanova.


Siin on ka tehisaru kokkuvõte minu tervest projektist:


Projekti ülevaade: Teie projekt keskendub automatiseeritud infrastruktuuri haldamisele AWS keskkonnas, kasutades Ansible'i ja AWX-i. See hõlmab Ansible'i konfiguratsioonihalduse tööriista ja AWX-i, avatud lähtekoodiga automaatikaplatformi.

Komponendid ja teenused: GitHub: GitHub toimib teie projektis peamise versioonihaldustööriistana, võimaldades Ansible'i playbookide ja konfiguratsioonifailide hoidmist.

AWX Server: AWX Server asub VLAN 10-s ja võimaldab Ansible'i playbookide haldust, automatiseerimistööde ajakavastamist ja tööde seiret.
Ansible'i kontroll-node: See node asub samuti VLAN 10-s ja juhib Ansible'i playbookide rakendamist ja konfiguratsioonimuudatusi sihtserverites.
Sihtserverid: Sihtserverid asuvad VLAN 20-s ja 30-s, kusjuures Windowsi ja Linuxi serverid on eraldi VLAN-ides. Ansible'i kontroll-node haldab neid servereid, tagades ühtsuse ja turvalisuse.

AWS keskkond:Subnetid:
AWS-is on kokku neli subnetti, millest kaks on avalikud (eu-west-3a ja eu-west-3c) ja kaks eravõrgus.

Avalikud subnetid: Need suunatakse läbi avalike marsruutimistabelite Interneti suunas.
Privaatsed subnetid: Need suunatakse läbi privaatsete marsruutimistabelite ja AWX-i NAT-värava, tagades turvalise ühenduse välismaailmaga.

Muud funktsioonid: Application Load Balancer: Rakenduse laadimis tasakaalustaja suunab sissetulevad HTTP päringud sihtgrupile, mis sisaldab masinaid, kus töötab teie projektiga seotud tarkvara.

Projekti hinnang: Teie projekt on tõhus lahendus automatiseeritud infrastruktuuri haldamiseks AWS keskkonnas. See kasutab tõhusalt ära Ansible'i ja AWX-i võimalusi, tagades samal ajal süsteemi turvalisuse ja usaldusväärsuse. Teie lahendus on hästi struktureeritud ja järgib parimaid tavasid infrastruktuuri haldamisel pilvekeskkonnas.


Comments

Popular posts from this blog

2. päev

3. Päev

22. Päev